Det bygges nytt "hus" til www.genealogi.no

Publisert: 05.03.2012

Vi er på flyttefot, denne gangen elektronisk. NSFs hjemmeside www.genealogi.no er i ferd med å etablere seg på egen server etter at vi nå har "brukt opp" gaven vi mottok fra DIS-Norge til vårt 75-årsjubileum.
 
Det arbeides nå for fullt med å flytte over alt som hører til på et virtuelt flyttelass. Om kort tid vil NSF være på plass på egen server og vi vil fortløpende introdusere nye og spennende tjenester hos oss. Blant det som står i kø både for medlemmer og andre besøkende vil være betalingstjenester, forum, omlegging av de digitale bøkene og dokumentene slik at de blir lettere tilgjengelige, ferdigstillelse av prestearkivet, muligens en løsning for publisering av avfotograferte kilder, introduksjon av epostinformasjon til medlemmene, egne prosjektsider for NSFs forskjellige prosjekter som er under arbeid og forhåpentligvis også andre ting. Alt avhengig av frivillig innsats, så vi lover ingen dato men vil holde dere oppdatert underveis.
 
Så tilslutt noen advarsler fra webmaster Leif Biberg Kristensen:
"Hvis alt går som det skal, vil flyttingen være umerkelig for våre besøkere. Men
flytting av et etablert nettsted fra en server til en annen er aldri en helt
triviell oppgave, og man kan aldri se bort fra faren for at det kan dukke opp
helt uforutsette problemer. Vi vil imidlertid gjøre det som står i vår makt
for at overgangen skal skje mest mulig smertefritt."

 

Kommentarer

På grunn av uforutsette problemer tok flyttingen betydelig lengre tid enn vi antok i mars. Nå er vi endelig på plass på den nye serveren, og etter et par dager med lenkekaos ser det ut til at det meste fungerer. Jeg vil gjerne være den første til å gratulere foreningen med ny server.

I løpet av aller nærmeste framtid vil det nok bli lansert flere nye tilbud, men det overlater jeg til «høvdingen» Rune å informere om når tida er moden.

Siden dette er det nyeste innlegget jeg får frem på NSF undrer jeg på om flyttingen gikk som det skulle, eller om det er noe feil med min PC ?

Mvh
Helge Berntsen

...og det er ingenting i veien med din PC, Helge. Det er bare liten trafikk i diskusjonene.
mvh Rune Nedrud

Eg har forsøkt å leggja til nye trådar i medlemsforumet, og dei ser ikkje ut til å verta registrert.

Det virker som det fortsatt ikke fungerer med å legge inn nytt tema. Om det er for å hindre debatter lik den som var på Brukerforumet for noen dager siden så forstår jeg ;-). Jeg tror den type debatt helst føres internt, det skader foreningens anseelse med så mye støy i ett offentlig forum.

Jeg har nettopp testet og det fungerer fra min pc og på Google Chrome. Først trykker jeg nytt tema, så skriver jeg inn tekst. Deretter trykker jeg knappen forhåndsvis helt i bånn, og til slutt lagre. Det siste tastetrykket er viktig for at temaet skal bli lagret.
Husk å være innlogget

Alle grunninnstillingene ser ut til å være riktige, og autentiserte brukere har tillatelse til å opprette forumemner. Men: Av en eller annen grunn publiseres de ikke, slik mange har opplevd. Vi prøver å finne ut av det, men det er litt komplisert når tillatelsene ser ut til å være rett avkrysset. 
En omvei: Svar på ditt eget nyopprettede forumemne, med det samme du har laget det. Da kommer svaret opp under "siste kommentarer", og tråden er etablert - håper jeg... Ingen ideell løsning, selvsagt, men det virket da jeg logget meg inn på et lavere adgangsnivå enn det jeg bruker til daglig.
Vi sier fra når problemet er løst.
Mvh Carsten Høgenhoff  / redaktør

Veldig frustrerende å bruke en halv time på å legge inn et nytt emne, så bare forsvinner det "ut i det blå" til tross for positiv melding om at emnet har blitt opprettet. Ikke inspirerende for økt medlemsaktivitet :-(

Mvh
Helge Berntsen

Det er jo nesten så jeg skulle ønske att det var ett bedre samarbeide mellom foreningene, DIS fora fungerer jo, her er det dødt, ingen vil og/ eller ingen kan.

...for enten å gjøre dette forumet bedre, eller åpne et sammen med Middelalderforumet i vår andre løsning. Siden alt foregår på frivillig basis blir det å avvente til ekspertisen har tid og anledning til å løse dette. Men det arbeides med å løse det.
Med vennlig hilsen Rune Nedrud

Hvis kommunikasjon i medlemsforum er så lavt prioritert i NSF at det ikke kan "tas penger i kassa" for å få det til, så blir resultatet deretter tydeligvis. God jul i alle fall, så får vi håpe det kommer en konsulenttime som julegave :-)

Mvh
Helge Berntsen

Man kan alltids bruke penger på mye, også på "katta i sekken". Men å få en som kan det gjør susen og det har vi klart nå så alt skal nå være i orden. Nå er det mulig å legge inn nye temaer i forumet.