MyHeritage kjøper Geni

Publisert: 29.11.2012

Avisen Wall Street Journal meldte i går at MyHeritage bruker 25 millioner dollar på å kjøpe konkurrenten Geni. Basert på kvaliteten av dataene på Geni.com ville jeg ikke gitt mye for selskapet, men det er på den annen side klart at det ligger mye penger i medlemsmassen og abonnentene av tjenesten bringer inn store summer i kassa.
 
Om sammenslåingen vil gjøre det dobbelt ille eller halvparten så galt som før, er helt umulig å si på nåværende tidspunkt.
 
Hva betyr det så for kundene av disse tjenestene? .....
Det fremkommer ikke av artikkelen om tjenestene vil smeltes sammen, gjennomgå forandringer eller om de fremdeles vil opptre som to separate tjenester. Dette vil vi sikkert bli informert om etterhvert.
 
Uansett vil dette bety at antallet tilbydere av tjenester relatert til slektsforskning på nett igjen vil bli færre. Det er knivskarp konkurranse på disse tjenestene. Kan vi håpe at det også betyr skjerping av kvaliteten? Neppe, mener jeg.
 

Kommentarer

Jeg ville ikke holdt pusten. God kvalitet er avhengig av gode fagpersoner og streng moderering. Geni har ingen av delene.
Jeg har vært medlem der i en årrekke. I det siste mer for underholdningsverdien. Uten å anstrenge seg i det hele tatt finner men lett avnitt som :

"They were here in America 500 years before Columbus.
Many settled in the New England States and are buried there.
Others moved westward. Some married native Americans.
So many of the Xxxxx- families have Bibical first names.
It is likely that they are part of the 10 lost tribes of Isreal."

 

Jeg har hatt stor nytte og glede av Geni. Har via Geni greidd å få oversikt over store deler av slekta jeg ikke tidligere hadde greidd å oppspore. Ved å koble meg på min ukjente slektnings slektstre, hadde jeg tilgang på svært mye informasjon.

Gratulerer Arne ! Håper du tar deg tid til å dobbeltsjekke litt mot f.eks. kirkebøker. Ikke alt som står på trykk er den hele og fulle sannhet :-)

Mvh
Helge Berntsen

Les dette innlegget også: blogg  Det er helt nødvendig å sjekke alle opplysninger på Geni.com mot primærkildene ellers kan du skaffe deg mye slekt som ikke er slekt.