"Eidsvollsmennene - hvem var de?" er på trykkeriet

Publisert: 11.04.2014

"Eidsvollsmennene - hvem var de?" har glidd av beddingen og er nå til innbinding! Boken om eidsvollmennene og deres aner er Norsk Slektshistorisk Forenings store dugnadsarbeid i sammenheng med 200-årsmarkeringen for Grunnloven.

Spørsmålet bak boken er "hvilken bakgrunn hadde eidsvollmennene?". Den gir et innblikk i hvilken slekts- og yrkesmessige bakgrunn de 112 representantene hadde, og eidsvollmennenes forfedre er kartlagt tilbake til og med oldeforeldrene i den grad det har vært mulig.

"Eidsvollsmennene - hvem var de?" er først og fremst en personalhistorisk fremstilling av eidsvollmennene og deres aner, med malerier eller andre avbildninger der det har vært mulig. Det er lagt stort arbeid i å lete opp bildemateriell, og boken har sannsynligvis den mest komplette samlingen eidsvollmannportretter som er publisert til i dag.

Mange vil finne spor av sin egen slekt i materialet, eller de vil finne at de bor på gårder eller i nærheten av steder hvor eidsvollmennene hadde sine aner.

Les mer om bakgrunnen for boken her.

Eidsvollsmennene - Hvem var de?
Innbundet, 320 sider
ISBN 978-82-998428-2-2
Boken selges fra Norsk Slektshistorisk Forening for kr 495,- pluss frakt. For de som har forhåndsbestilt boken har det blitt sendt ut fakturaer i post eller på epost. Vi minner om at boken ikke vil bli sendt ut før fakturaen er betalt.

Fra baksiden av omslaget