Den mystiske oldefaren - NRK1 med Linn Skåber på 1. nyttårsdag

Publisert: 30.12.2012

Ingen i Linn Skåbers familie ante hvem hennes oldefar var, melder NRK på sine nettsider nå rett i forkant av 2. sesong av "Hvem tror du at at du er?".  Første episode sendes 1. nyttårsdag kl 20.35. Når Linn begynner å lete, viser det seg at oldemoren har hatt en rekke hemmeligheter, og at Linn kanskje har flere slektninger enn hun vet om.

Det er klart for andre sesong av "Hvem tror du at du er?" der NRK og produksjonsselskapet Monster følger åtte kjente nordmenn som forsker på slekten sin. Målet er å finne ut hvem deres forfedre var og hva slags liv de levde. I prosessen blir de bedre kjent med Norges historie - og seg selv. Are S. Gustavsen i Norsk Slektshistorisk Forening har hatt ansvaret for det genealogiske gravearbeidet i serien.

Hvem tror du at du er? (sesong 2, ep 1): Linn Skåber finner ut at det er mange hemmeligheter i slekten hennes. Kanskje har hun flere slektninger enn hun tror ? Fotograf: Monster

Det er klart for andre sesong av "Hvem tror du at du er?" der vi følger åtte kjente nordmenn som forsker på slekten sin. Målet er å finne ut hvem deres forfedre var og hva slags liv de levde. I prosessen blir de bedre kjent med Norges historie - og seg selv.

Deltakerne
I tillegg til komiker og skuespiller Linn Skåber møter vi i øpet av serien mesterkokk Eyvind Hellstrøm, musiker Jan Eggum, skihelt Vegard Ulvang, skuespiller Kari Simonsen, ballettsjef Ingrid Lorentzen, artist Hanne Krogh og eks-politiker Thorvald Stoltenberg.

Linns historie
Det er den totalt ukjente oldefaren som gjør at Linn Skåber får lyst til å grave seg bakover i slekta. Verken oldemoren eller bestefaren fortalte noe om ham, og ingen andre i familien ser heller ut til å vite noe. Hvem var han og hvor kom han fra?

Etter hvert som Linn nøster i fortiden, finner hun også ut at hennes oldemor bar på en dramatisk historie som nesten ingen i slekten var klar over, og som gjør sterkt inntrykk på Linn.

Finner hun sin mystiske oldefar og vil hun klare å forstå de valgene oldemoren tok?