NSF-forum

Forum for Norsk Slektshistorisk Forening
Dato/klokkeslett: 28 Sep 2020 14:56

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Forumregler


Dette forumet er beregnet på diskusjoner angående personer, slekter og forhold i tiden før 1660. Diskusjoner som dreier seg om nyere slekter vil bli slettet, med mindre de tilhører den eldre slektskretsen i et allerede opprettet forumemne. Emner skal opprettes på slektsnavn eller personens patronymikon. Blir trafikken stor vil det vurderes geografisk oppdeling.Opprett et nytt emne Dette emnet er stengt; du kan ikke redigere eller legge inn nye innlegg.  [ 1 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 23 Okt 2012 16:14 
Site Admin

Registrert: 27 Apr 2012 16:01
Innlegg: 331
Bosted: Bærum
FORUMREGLER

Dette forumet er beregnet på diskusjoner angående personer, slekter og forhold i tiden før 1660. Forumet er åpent for alle, enten de er medlem av Norsk Slektshistorisk Forening eller ikke. Diskusjoner som dreier seg om nyere slekter kan bli slettet, med mindre de tilhører den eldre slektskretsen i et allerede opprettet forumemne. Emner skal opprettes på slektsnavn eller personens patronymikon. Blir trafikken stor vil det bli vurdert geografisk oppdeling.

Vi ønsker spesielt personer som er interessert i middelaldergenealogi, men ikke foreløpig har alle nødvendige kunnskaper på plass, velkommen i dette forumet. Samtidig håper og tror vi at de viderekomne vil ønske nye debattanter velkommen på en høflig og grei måte. Her er det lov å være uvitende såframt man ønsker å gjøre noe med saken, - derimot er det ikke lov å formidle holdninger som at erfarne genealoger er «besserwissere» eller at nykomlinger farer med «vås». Det er viktig at både spørsmål og svar framsettes i en saklig tone.

Alle kan lese debattene, men du må være registrert og innlogget bruker for å delta i diskusjonene.

I utgangspunktet ønsker vi at alle skal opptre med fullt navn i debattene. Minimumskravet er dog at fullt navn innsettes i signaturen under hvert innlegg. Slik gjør du:

Klikk på "Brukerkontrollpanel" oppe til høyre i skjermbildet. Der velger du "Profil" fra menyen på venstre side, og deretter "Signatur". Da kommer det opp et felt hvor du kan skrive inn ditt fulle navn. Dette vil bare bli sett av de som er logget inn på forumet og vil ikke være synlig for søkemotorer og uinnloggede besøkende.

Det er mulig å få epostvarsel om nye innlegg i tråder du deltar i, men det er ikke påslått som standard. Du må enten markere for «Send meg en e-post når svar er postet» når du lager et innlegg, velge «Abonner på dette emnet» øverst i tråden, eller gå inn i Brukerkontrollpanel -> Innstillinger -> Innlegg/meldinger -> Varsle meg om svar hvis jeg ikke velger noe annet -> Ja.

Det er også mulig å endre brukernavn i ettertid, men det må gjøres av administrator. Send eventuelt en privat melding til undertegnede.

Moderators rolle

Moderator har rett til å flytte, dele opp og slå sammen emner slik vi mener er best. Innlegg og diskusjonstråder med upassende innhold kan bli fjernet, men som hovedregel skal ytringsfriheten respekteres. Moderator vil for eksempel ikke stenge eller fjerne innlegg eller tråder på grunn av manglende faglig nivå.

Om du ønsker at moderator skal vurdere å gripe inn i en tråd, så vennligst bruk rapporteringsknappen (utropstegnet nede til høyre i hvert innlegg). Henstillinger til moderator inni en diskusjon oppleves som utidig og forstyrrende, og bør unngås.

Før du deltar i debattene, må du lese dette:

ORDENSREGLER FOR DEBATTFORUMET

 • Du må registrere deg før du deltar i diskusjonene. Husk å oppdatere e-postadressen hvis du skifter adresse.
 • Hold deg til en diskusjon til hvert emne. Hvis noen av debattantene ønsker å diskutere et sideemne, så må de opprette et nytt emne.
 • Så langt som det er mulig, skal du svare på samme språk som debattstarter. Hvis du er usikker på dine språkferdigheter, kan du sende innlegget inn på norsk og be om at noen andre oversetter. Dansk og svensk er unntatt herfra.
 • Alle har fritt innsyn i diskusjonene og du må derfor være forsiktig med hva du skriver om levende personer og deg selv. Du skal ikke legge ut opplysninger om levende eller døde personer som kan såre, krenke eller skade noen.
 • Du kan fritt sitere fra andre diskusjoner. Når du siterer, skal du markere tydelig at det er et sitat og oppgi navn på forfatteren og lenke/referanse til emnet sitatet er hentet fra.
 • Det skal være en høflig og sivilisert tone mellom debattantene. Du må regne med at den som stiller spørsmålet mener det seriøst og svare deretter.
 • Debattanter som ikke overholder ordensreglene eller på annen måte ødelegger for andre debattanter, kan bli utestengt.


Vi presiserer følgende i forhold til personvern og synlighet på internett:

 • Hverken Google eller andre søkemotorer indekserer den offentlige profilinformasjonen for hver enkelt bruker. PROFILINFORMASJONEN ER DERFOR IKKE SØKBAR PÅ INTERNETT.
 • Den offentlige profilinformasjonen for hver enkelt bruker er kun tilgjengelig for medlemmer.
 • E-postadresser er ikke indeksert. Det er kun systemet for diskusjonsforaene, samt administrator, som har tilgang til e-postadressene. Hver enkelt bruker har tilgang til sin personlige e-postadresse.
 • Hverken medlemmer eller gjester kan se andres e-postadresse, men avsenders e-postadresse vil være synlig hos mottakeren i en eventuell e-post sendt som PM gjennom systemet.
 • Forsøk på masseutsendelse til flere brukere samtidig er ikke mulig for andre enn administrator.
 • All reklame er forbudt.
 • Administrator har mulighet til å spore alle e-poster sendt fra systemet slik at vi kan fange opp misbruk.


ALLE INNLEGG VIL BLI SØKBARE PÅ INTERNETT. Derfor oppfordrer vi dere til å følge ordensreglene for debattene.

På vegne av styret i NSF,


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Dette emnet er stengt; du kan ikke redigere eller legge inn nye innlegg.  [ 1 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Gå til forum:  
cron
Drevet av phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.no - Norsk phpBB-support