Genom: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Genom''', omfatter alt det genetiske materialet (DNA) i en celle. Og inneholder ca. 20.000 gener, som allikevel bare utgjør 1-5% av ditt genom. Selv om vår kunnskap fortsatt er begr…)
 
Ingen redigeringsforklaring
 
(Én mellomliggende sideversjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Genom''', omfatter alt det genetiske materialet (DNA) i en celle. Og inneholder ca. 20.000 gener, som allikevel bare utgjør 1-5% av ditt genom. Selv om vår kunnskap fortsatt er begrenset om resten av DNA, vet vi at det spiller en avgjørende rolle i regulering av gener, slik at de "slår på" og "slår av" på de riktige tidspunktene. Det totale kombinerte genetiske materialet til mennesker kalles det menneskelige genom.
'''Genom''', omfatter alt det genetiske materialet (DNA) i en celle. Og inneholder ca. 20 000 gener, som allikevel bare utgjør 1-5 % av ditt genom. Selv om vår kunnskap fortsatt er begrenset om resten av DNA, vet vi at det spiller en avgjørende rolle i regulering av gener, slik at de «slår på» og «slår av» på de riktige tidspunktene. Det totale kombinerte genetiske materialet til mennesker kalles det menneskelige genom.


==Diskusjonsfora, nyhetsgrupper==
==Diskusjonsfora, nyhetsgrupper==
Linje 9: Linje 9:


==Eksterne lenker==
==Eksterne lenker==
*http://www.fargen.fo/en/research/dictionary/
* [http://www.fargen.fo/en/research/dictionary/ FARGEN. Faroe Genome Project. Dictionary]


[[Kategori: Faguttrykk innen genetisk genealogi]]
[[Kategori: Faguttrykk innen genetisk genealogi]]

Siste sideversjon per 20. apr. 2018 kl. 19:23

Genom, omfatter alt det genetiske materialet (DNA) i en celle. Og inneholder ca. 20 000 gener, som allikevel bare utgjør 1-5 % av ditt genom. Selv om vår kunnskap fortsatt er begrenset om resten av DNA, vet vi at det spiller en avgjørende rolle i regulering av gener, slik at de «slår på» og «slår av» på de riktige tidspunktene. Det totale kombinerte genetiske materialet til mennesker kalles det menneskelige genom.

Diskusjonsfora, nyhetsgrupper

Referanser


Litteratur

Eksterne lenker