Diskusjon:Aanmoen (slekt): Forskjell mellom sideversjoner

Fra Slektshistoriewiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 14: Linje 14:
:::: Jeg er også imponert over hvor mye du har fått til her, Oskar! I tillegg til nummereringen + bokstavene for etterkommerne, synes jeg også Davids fete typer på navnene tar seg godt ut :-) Setningen du endret ble veldig bra nå. Hilsen Elin  --[[Bruker:EGL|EGL]] ([[Brukerdiskusjon:EGL|diskusjon]]) 24. jan 2014 kl. 10:13 (CET)
:::: Jeg er også imponert over hvor mye du har fått til her, Oskar! I tillegg til nummereringen + bokstavene for etterkommerne, synes jeg også Davids fete typer på navnene tar seg godt ut :-) Setningen du endret ble veldig bra nå. Hilsen Elin  --[[Bruker:EGL|EGL]] ([[Brukerdiskusjon:EGL|diskusjon]]) 24. jan 2014 kl. 10:13 (CET)


::::: Da synes jeg det ble veldig bra ;) Regner med at [[Bruker:Dagtho|redaktøren]] er fornøyd.
::::: Da synes jeg det ble veldig bra ;) Regner med at [[Bruker:Dagtho|redaktøren]] er fornøyd.--[[Bruker:Davidwhowden|Hilsen: David Widerberg Howden.]] ([[Brukerdiskusjon:Davidwhowden|diskusjon]]) 24. jan 2014 kl. 11:44 (CET)

Sideversjonen fra 24. jan. 2014 kl. 10:44

Slektsnavn

Hei Oskar! Velkommen som bruker på Slektshistoriewiki, og takk så langt for dine bidrag! Jeg synes oppsettet ditt for slektsoversikten er ryddig, selv om du gjerne må vurdere om for eksempel David W. Howdens bruk av nummerering kan være til etterfølgelse.

Når det gjelder innledningen til din slektsartikkel, så vil jeg be deg om å revurdere følgende setning:

«Det er Ole P. Sørgården Lundeby sin eneste sønn, Peder Olsen Aanmoen som er den første til å bære Aanmoen som slektsnavn og med legger grunnlaget for slekten Aanmoen.»

Det var ytterst få slekter i Norge på den tiden som hadde et slektsnavn (etternavn) slik det defineres i dag. For din slekt var nok Aanmoen et tilnavn hentet fra gårdsnavnet, noe som var vanlig for de fleste slektene. Dag T. Hoelseth (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 22:32 (CET)

Hei Oskar veldig godt bidrag, ser frem til fortsettelsen ;) Jeg skiller selv mellom slektsnavn (faste tilnavn/etternavn som ble arvet gjennom generasjoner og ble beholdt uansett hvor de bodde) og etternavn (identifiserer en person), men det er nok heller riktig å kalle det siste tilnavn (gårdsnavn) som Dag nevner. Patronym (farsnavn) kan jo også kalles etternavn, men ville ikke kalt det slektsnavn før det blir et fast navneelement som arves fra fra til sønn. De fleste av dagens norske slektsnavn er dannet enten fra stedet de bodde (gårdsnavn), yrke, egenskap, konstruert ut fra våpenmerket eller såkalte patronymer etc. Uansett lykke til videre..--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 24. jan 2014 kl. 09:17 (CET)
Takk for tipset. Jeg omformulerte setningen til: "Det er Ole P. Sørgården Lundeby sin eneste sønn, Peder Olsen, som er den første brukeren på gården Aanmoen. Med dette legger han grunnlaget for den fremtidige bruken av Aanmoen som slektsnavn". Jeg skal se på nummereringen og endre dette, trolig i løpet av dagen.--Oskaan (diskusjon) 24. jan 2014 kl. 09:35 (CET)
Jeg er også imponert over hvor mye du har fått til her, Oskar! I tillegg til nummereringen + bokstavene for etterkommerne, synes jeg også Davids fete typer på navnene tar seg godt ut :-) Setningen du endret ble veldig bra nå. Hilsen Elin --EGL (diskusjon) 24. jan 2014 kl. 10:13 (CET)
Da synes jeg det ble veldig bra ;) Regner med at redaktøren er fornøyd.--Hilsen: David Widerberg Howden. (diskusjon) 24. jan 2014 kl. 11:44 (CET)