Hva står det egentlig i kilden?

Som slektsforsker er det viktig å kunne kontrollere hva selve primærkilden sier, for ofte er mye viktig informasjon utelatt og tolkninger kan være direkte feil. En god huskeregel er som alltid å sjekke alle kilder og da originalmaterialet, ikke bare stole på de søkbare og transkriberte. Men det krever trening og en god start er da å være med på et kurs og skaffe seg en god lærebok.

Vi har arrangert kurs i fjor høst og har ledige plasser igjen på kurset som starter 13. februar. Kurset holdes over tre dager i våre lokaler på Visperud: Industriveien 6, Lørenskog. 13. februar 2020, 20. februar 2020 og 27. februar 2020 kl. 11-14.
Pris kr 1 200,- for hele kurset (Inkludert bok)
Medlemmer kr 1 000,-.
Meld deg på her

Innhold

I kurset vil du lære å se forskjellen på bokstavene. Vi lærer å lese enkle tekster med små og store bokstaver fra 1800-tallet og er i siste del av kurset innom 1600 og 1700-talls skriftprøver.
Vi bruker eksempler fra relevant kildemateriale i tillegg til eksempler fra «Den glemte skriften» av Knut Johannesen.

Kursinstruktør:

Rune Nedrud. Rune er leder av NSF. Han forsker selv på slekter i Mjøsområdet (Hedmark/Oppland og Hurdal/Eidsvoll i Akershus. Han skriver og foreleser om kilder og kildebruk, lensregnskapene og transkribering av materiale 1600–1800.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>