Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Dagsseminar: Slektsforskning med DNA

18. mars, 2023 kl. 10:00 - 17:00

450kr

UTSOLGT, men send gjerne epost til support@genealogi.no og aktivitet@genealogi.no hvis du vil stå på venteliste.

Fagdag med foredrag om DNA i  slektsforskning, verktøy, erfaringer og metoder. Det er en fordel å kjenne litt til bruk av DNA i slektsforskning, samt å ha tatt en test.

Prisen er 450,- og inkluderer enkel lunsj med kaffe/kake.

Seminaret avholdes i våre lokaler på Lørenskog, og etter seminaret holder vi dørene åpne, for sosialt samvær med pizzaspleis, der vi sammen kan løse DNA og slektsgåter.

FOREDRAGSHOLDERE:


Frode Myrheim: Er bygdebokforfatter i Aurskog-Høland, har cand. philol. med hovedfag i historie. Har drevet med slektsforskning i flere år og har bla. bidratt med slektsartikler i Sør-Østerdal slektshistorielags medlemsblad Tjukke slekta, samt vårt eget medlemsblad Genealogen. Aktiv både innen navnegransking, eldre kilder og bruk av DNA i slektsforskning. Er aktiv som administrator i Norgesprosjektet-DNA og styremedlem i Sør-Østerdal slektshistorielag.


David Widerberg Howden: Jobber som assistent og pedagog i Tønsberg. Utdannet som møbelsnekker og har bachelor innen gjenstands- og bygningskonservering, samt fag og kurs innen kulturhistorie, slektsforskning, arkeologi, DNA og biologi. Har drevet med slektsforskning siden 1993 og DNA siden 2013. Aktiv administrator i Norgesprosjektet-DNA og styremedlem i Norsk Slektshistorisk Forening, der han også er webredaktør. Har også jobbet med DNA og slektsforskning i uløste kriminalsaker for TV2 (Containerbabyen) og KRIPOS (Birgitte Tengs).


Sigmund Steinsbø: Jobber som salgssjef på Bømlo, aktiv bidragsyter innen slektsforskning og bruk av DNA i Sunnhordaland, samt Slekt og data Haugaland. Er også administrator i Norgesprosjektet-DNA


Rolf Bjerke Holte: Jobber som IKT-rådgiver i Vestfoldarkivet, aktiv bidragsyter innen slektsforskning og bruk av DNA i slektsforskning i bla. Slekt og data Vestfold, der han også er DNA-koordinator.


Anne Marit Berge: Jobber med slektsforskning og har spesialisert seg innen mtDNA, samt å finne ukjente fedre ved hjelp av DNA. Har drevet med DNA siden 2009, og har fra starten vært en av drivkreftene bak Norgesprosjektet-DNA, der hun også er administrator.


Klaus Johan Myrvoll: Språkforsker og professor i nordisk språk ved Universitetet i Stavanger. Tidligere redaktør av Norsk Slektshistorisk Tidsskrift. Forsker bla. i eiendomsforhold, navnetradisjoner, oppkalling, middelalderslekter (bla. Aspa) og skaldedikt.

Detaljer

Dato:
18. mars, 2023
Tid
10:00 - 17:00
Kostnad:
450kr
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Norsk Slektshistorisk Forening

Sted

Norsk Slektshistorisk Forening
Industriveien 6
Lørenskog, 1461 Norge
+ Google-kart