Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Liv Marit Haakenstad: Bruk av eiendomsopplysninger i slektsgransking.

21. november, 2020 kl. 11:00 - 15:00

Slektsforskerlørdag

Ta gjerne med dine egne gåter, så kan vi sikkert gi noen gode innspill på veien videre. Vi har kaffe, litt å bite i og tilgang til en stor samling av både digitale og skriftlige kilder i vårt bibliotek.

FOREDRAG:

Liv Marit Haakenstad: Bruk av eiendomsopplysninger i slektsgransking.

Det finnes ulike typer eiendomsopplysninger. Disse gir ikke bare opplysninger om hva folk eide, men kan gi opplysninger om slektskapsforhold og andre relasjoner. Hvor finner vi dem, og hva kan vi finne av opplysninger i disse?»

VERTER:

Rune Nedrud: Forsker på slekter i Mjøsområdet (Hedmark/Oppland og Hurdal/Eidsvoll i Akershus. Kilder og kildebruk. Lensregnskapene. Transkribering av materiale 1600–1800. Har bidratt til oversettelsen av boken Slekstforskning med DNA.

David Widerberg HowdenHar drevet med slektsforskning aktivt siden 1995 og har god erfaring med bruk av både digitale kildeskrifter, databaser, slekts og bygdebøker. Har først og fremst forsket i følgende områder: Rogaland, Møre og Romsdal, Østfold og Oslo, men har forsket på slekt i alle fylker fra Trondheim og sørover. Ellers er han spesielt interessert i middelalder, håndverksslekter, heraldikk, DNA og kulturhistorie. I tillegg er han aktiv bidragsyter på bla. slektshistoriewikien og har bidratt til oversettelsen av boken Slektsforskning med DNA.

 

 

Detaljer

Dato:
21. november, 2020
Tid
11:00 - 15:00

Sted

Arrangør