Fargelegg din historie!

Det finnes nå flere steder der man kan få fargelagt sine slektsbilder automatisk generert. Noen tar betalt og andre er gratis. Selv liker jeg når bildene får beholde litt av sin patina og elde, synes de med det får mer liv enn renset og svart/hvitt, men selvsagt greit å gjøre noe klarere. Det er uansett artig å fargelegge, bildene får da mer liv, men det er jo ikke sikkert at alle farger stemmer uansett og må ikke brukes som kildegrunnlag for noe. Teknologien er basert på AI-teknologi og mer om dette kan leses her. Synes jeg da måtte teste ut fargelegging av et bilde:

Originalen er tatt i 1938 og viser min bestefar Johan med sin morfar som han var oppkalt etter.

Min bestefar var veldig knyttet til sin morfar og fikk bildet fargelagt av en fotograf, dette tror jeg ble gjort på 50-tallet.

Jeg prøvde da ut funksjonen til Myheritage på det originale bildet og fikk dette resultatet. Det har jo endel likheter med det min bestefar fikk fargelagt.

Det finnes også funksjoner i Adobe photoshop for dette, men googler du “colorize photo” kan du finne flere som tilbyr dette, mer om dette finnes bla. på disse nettsidene:

Leave a Reply