Ferietid for mange

Da har det vært ferietid en stund for foreningen, våre lokaler er stengt for vedlikehold og åpner igjen i August. De fleste tar nok da også fri fra slektsforskningen, men som webredaktør er det stadig noe å gjøre. Selv synes jeg sommeren faktisk er en tid for å forske, besøke slektninger eller steder der våre aner en gang bodde.
Men kanskje er det fortsatt slik at mange legger forskningen på hylla i sommerferien? Dette året har foreningen jobbet mye med å komme seg inn i nye lokaler etter flyttingen og vi er godt fornøyd med både besøk og aktivitet. Det betyr mye for oss som daglig har et ansvar for drift av foreningen.

Frivillige

Vi har fortsatt behov for frivillige som kan bidra med sitt engasjement til digitalisering av kilder, møteverter, bibliotek, nettressurser, artikler og arrangementer. Vi er et arbeidende styre, som utfører det meste av arbeidet og flere av oss vil jobbe med vedlikehold av lokalene i sommer, heldigvis har vi også flere frivillige som bidrar og uten dem ville vårt arbeide vært mye tyngre.

Prosjekter

Vi har flere digitaliseringsprosjekter på gang og skifteregisteret håper vi å få på plass snart. Som webredaktør har det også ikke manglet på jobb, da alle flip-bøker som før ble laget i Flash-format nå må lages på nytt i et annet format (HTML5) og pga. sikkerhetsvarsler i nettlesere har sidene nå fått SSL-sertifikat og jeg har måttet koble fra og flytte på en rekke ressurser fra de gamle nettsidene (ikke helt ferdig). Arbeidet med oppdatering av Folk på Agder 1500-1611 har nå blitt oppdatert før jul og nå før sommeren og slike omfattende kildeportaler er det mulig at vi kan få til for flere geografiske områder. Vi har på vent endel avfotograferte kilder for flere områder og vi ser på hvordan dette best kan presenteres på sidene og har du avfotograferte kilder eller transkriberte kilder du ønsker å få publisert er det bare å ta kontakt med webredaksjonen.
Som webredaktør har det vært mye arbeid i kulissene og dermed mindre synlig aktivitet på nettsiden i perioder. Selv har jeg i tillegg vært opptatt med avslutning av studier og bidrag til den norske DNA-boken, som jeg håper vil bli en god ressurs for slektsforskere i Norge.
Kontortelefonen vil være stengt i sommer, så hvis dere må ha tak i oss må dere sende en epost.

  • Ordre til vår nettbutikk vil bli effektuert og varene sendt en gang i uken.
  • Henvendelse til styret: kontor@genealogi.no vil bli besvart en gang i uken.
  • Henvendelse til webredaktør: webredaksjon@genealogi.no vil bli besvart en gang i uken.

Vi ønsker alle våre medlemmer og brukere av nettsiden en riktig god sommer!

Leave a Reply