Vårens aktiviteter

Dette vårsemesteret hadde vi planlagt mye aktivitet i foreningen, men all aktivitet etter 9.mars er blitt avlyst inntil dagens situasjon endrer seg. Vi har hatt åpent på Lørdager og enkelte Mandager, men vil nå finne måter vi kan nå ut til våre medlemmer på nett og oppdatere nettsiden med mer kilder. Vi kommer til å legge inn lenker til foredrag, kurs o.a. når dette er på plass.


I våre lokaler på Lørenskog har vi et rikholdig bibliotek, med tilgang til databaser som Ancestry, Arkiv Digital og siden vi er et Familysearch affiliate bibliotek har vi også tilgang til kilder du ellers ikke vil finne. Du kan også komme innom for å kjøpe produkter vi har i slektsbutikken. Følg med i kalenderen for andre relevante arrangementer. Vi har også kaffe og litt å tygge på for de som trenger det.
For Lørdagene som det er temaer, åpner vi som vanlig kl 11, men det blir da program en times tid fra kl 12 og vi holder åpent til kl 15. Medlemsmøtene åpner kl. 18.
Slik ser vårt vårprogram ut (Det kan bli endringer i tema og verter, så følg med.):
18. jan  Åpent slektsverksted og bibliotek: Grete Singstad og Gyrid Jørgensen.
25. jan Genea-LAN: Slektshelg.
1. feb  Åpent slektsverksted og bibliotek:  Gyrid Jørgensen.
5. feb Rune Nedrud: Introduksjonskurs om bruk av DNA i slektsforskning.
8. feb Klaus Johan Myrvoll: Skaldedikt og namneskikk som kjelder til genealogien åt dei eldste norske kongane. Verter: Klaus Johan Myrvoll og Anders Bjønnes.
10. feb Åpent medlemsmøte: David Widerberg Howden: Jakten på et ukjent opphav. Foredraget vil dreie seg om hvordan man finner sitt ukjente opphav ved hjelp av DNA og hvordan man fant opphavet til “Josefine” i TV2-programmet Åsted Norge.
13. feb Rune Nedrud: Kurs i gotisk skrift del 1
15. feb Rune Nedrud: Kilder før kirkebøkene.
20. feb Rune Nedrud: Kurs i gotisk skrift del 2
22. feb Åpent slektsverksted og bibliotek: Håvard Blom.
27. feb Rune Nedrud: Kurs i gotisk skrift del 3
29. feb  Åpent slektsverksted og bibliotek: Vigdis Brenna og Elin Galtung Lihaug.
7. mars Rune Nedrud: Kilder før kirkebøkene.
9. mars Åpent medlemsmøte: Lars Løberg: Husmannsvesenet på 1600, 1700 og 1800-tallet. 
14. mars Grete Singstad Paulsen: Slektsforskning i Danmark. (AVLYST)
21.mars Klaus Johan Myrvoll: Utfordringar knytte til kjeldefattige område: ein innflyttarfamilie til Nordmøre frå Fron i Gudbrandsdalen på 1700-talet. (AVLYST)
28. mars  Åpent slektsverksted og bibliotek: Vigdis Brenna. (AVLYST)
18. april Liv Marit Haakenstad: Nordmenn i Chicago, verter: Gyrid Jørgensen og Elin Galtung Lihaug, (AVLYST)
25. april Randi E. Hagen: Lag en digital historiefortelling del 1 av 2 Verter: Grete Singstad Paulsen og Randi Elisabeth Hagen. (AVLYST)
9. mai Åpent slektsverksted og bibliotek: Rune Nedrud.(AVLYST)
11. mai Åpent medlemsmøte: Klaus Johan Myrvoll: Var Cecilia Petersdotter på Bjølstad i Heidalen av den norske kongeætta gjennom ætta på O i Vang?(AVLYST)
16. mai  Randi E. Hagen: Lag en digital historiefortelling del 2 av 2 Verter: Randi Elisabeth Hagen Andres Bjønnes.(AVLYST)
23. mai Åpent slektsverksted og bibliotek: Håvard Blom og Vigdis Brenna.(AVLYST)
25. mai Årsmøte: Program kommer(AVLYST)

Leave a Reply