Medlemskap i NSF / Membership in NSF

Medlemskap – Membership in NSF

Lenker til Slektsbutikken / Links to the shop:


Norsk Slektshistorisk Forening (NSF) er landets eldste nasjonale forening for slektsforskere. Foreningen ble etablert i 1926 og har i dag i overkant av 1700 medlemmer i Norge og utlandet. Medlemskapet i Norsk Slektshistorisk Forening koster kr. 450,- i Norge, 500,- i Norden og Europa for øvrig og 550,- i resten av verden. Innmeldingen gjelder for kalenderåret.

Foreningen utgir årlig to hefter av det vitenskapelige tidsskriftet Norsk Slektshistorisk Tidsskrift og to hefter av foreningstidsskriftet Genealogen.

I tillegg utgir Norsk Slektshistorisk Forening med ujevne mellomrom andre skrifter som medlemmene får tilsendt – noen har vært gratis, andre solgt til rabattert pris. Det siste som er utgitt av foreningen er boken Slektsforskning med DNA, andre utgivelser som kan nevnes er:Eidsvollsmennene – Hvem var de? som ble utgitt i jubileumsåret 2014. Boken Segltegninger fra hyllingene i Norge 1591 og 1610 ble utgitt i 2010. Begge disse er tilgjengelige i vår nettbutikk. Tidligere verk omfatter Hvem forsker hva i norsk genealogi (1998). Tidligere utgivelser omfatter standardverk som Jørgen Gløersens Dødsfall i Norge og Olai Ovenstads Militærbiografier 1628-1814.

NSF har også digitaliserte utgivelser. Blant annet finnes de første 25 bind av NST nedlastbart som PDF i nettbutikken vår. Siste utgivelse her er det store 12 bindsverket om Danske og norske officerer i perioden 1648 til 1814.

Foreningens hovedmål er, og har alltid vært, å publisere artikler og annen litteratur i den hensikt å øke kunnskapen og interessen for slektshistorie i Norge. Fra 1927 har Norsk Slektshistorisk Forening utgitt Norsk Slektshistorisk Tidsskrift (NST) med to hefter pr. år – hvor fire hefter over to år utgjør ett bind. Til idag har det resultert i mer enn 15 000 sider med noe av den beste genealogiske litteraturen som er tilgjengelig i Norge. Publikasjonen har status som vitenskapelig tidsskrift. Foreningsbladet Genealogen kommer også med to hefter pr år. I Genealogen finnes både lettere og tyngre artikler, og her publiseres alle foreningsaktuelle artikler og notiser. I tillegg har foreningen nettsidene du leser nå.

Lokaler og boksamling

Norsk Slektshistorisk Forening har lokaler i Industriveien 6 på Visperud i Lørenskog. Her finner du foreningens omfattende boksamling med slektslitteratur, bygdebøker m.m. Den norske samlingen er stor, her er mye fra Norden for øvrig, og også en del litteratur fra resten av verden. Biblioteket er åpen for alle på lørdager 11-15, og betjent av medlemmer i foreningen. I sommerferier og til jul og påske er bibliotektet stengt.

Prosjekter og arbeidsgrupper

Til enhver tid har Norsk Slektshistorisk Forening ulike prosjekter og arbeidsgrupper i sving. Det viktigste prosjektet akkurat nå er Slektshistoriewiki. Formålet med denne er å hjelpe alle slektsforskere med viktig informasjon de trenger til sin forskning. I tillegg er det grupper og enkeltindivider som arbeider med DNA, Skifteregister samt digitalisering av slektslitteratur og kilder.

Legg igjen et svar