Biblioteksbasen fungerer igjen

Da kan jeg melde om at biblioteksbasen vår nå endelig fungerer som den skal igjen. For de som ikke kjenner til boksamlingen vår, så er det en av Norges største privateide samlinger av slektsrelatert litteratur.

Samlingen har blitt bygget opp siden stiftelsen i 1926, men det var først i 1980 at biblioteket ble formelt opprettet og før den tid var samlingen spredt og lite tilgjengelig. Vi har gjennom mange år hatt bytteavtaler med andre slektshistoriske foreninger i inn og utland, noe som har ført til at vi har mye som ikke er tilgjengelig andre steder. I tillegg har vi fått mye donasjoner og bøker for omtale i tillegg til unike private samlinger fra slektsforskere og bygdebokforfattere.

Vi er anerkjent som et «designated Familysearch center» og har dermed tilgang til endel ekstra og i samarbeid med dem starter vi snart digitaliseringen av vår boksamling.

Mye utgitt litteratur er nå tilgjengelig gjennom Nasjonalbiblioteket men vi har også en god del som hverken er tilgjengelig der, eller på andre bibliotek. Nå har endelig restriksjonene begynt å løses opp og forhåpentligvis vil vi kunne holde våre lokaler åpent når ferien er ferdig. For at vi skal kunne holde lokalene åpne er vi av avhengig av frivillige, foredragsholdere og ikke minst er det jo hyggelig om du tar en tur innom oss på Lørenskog.

Legg igjen et svar