Pressemelding fra Norsk Slektshistorisk Forening: Åpning av nye lokaler

Norsk Slektshistorisk Forening flytter til Lørenskog

Norsk Slektshistorisk Forening (NSF) flytter ut av Oslo og etablerer seg på Lørenskog (Visperud ved Karihaugen). NSF er likevel ikke mer enn 10 minutter unna Oslo sentrum og med gratis parkering for besøkende.

Foreningen håper på godt samarbeid med lokale lag og foreninger som driver med slektsgransking. NSF vil også tilby kurs i slektsgransking i de nye lokalene i Industriveien 6 på Lørenskog. Norsk Slektshistorisk Forening åpner dørene til sine nye lokaler lørdag 8. september 2018 kl 11.00. (Inngang er på baksiden av bygget)
NSF har siden 1926 arbeidet for å øke interessen rundt slekt og slektshistorie i Norge. I
våre nye lokaler tilbys kurs, foredrag og et rikholdig bibliotek med slektsfaglig litteratur fra
hele verden. NSFs medlemmer får et nyoppusset og flott lokale hvor det sosiale aspektet står i høysetet, men også kunnskapen om slektshistorie som er samlet over en årrekke.
Både eldre og yngre er velkomne for å få et innblikk i egen slekt og den flotte hobbyen som slektshistorie kan være. Forsker du mye alene og ønsker tilknytning til et godt miljø er vi tilgjengelige hver lørdag formiddag  mellom kl 11 og kl 15. Det vil være aktiviteter som du kan delta på, eller du kan sitte i ro å lese i en av våre mer enn 20 000 bøker. Vi har også tilgang til internasjonale databaser om du skulle ha familie som har emigrert, for eksempel til USA. Hvis du er ny og trenger starthjelp har NSF kurs i slektsforskning, men det er også mulig å bare komme innom og spørre våre hyggelige verter til råds over en kaffekopp.

I tiden som kommer ønsker NSF å styrke samarbeidet mellom lokale slektshistorie- og historielag i regionen, og gjøre Industriveien til et nav i det slektshistoriske arbeidet i Osloregionen. Vi ønsker derfor alle lokale lag velkomne til å ta en tur innom oss for å diskutere hvordan vi kan samarbeide om et enda bedre tilbud til alle de som er interessert i slektshistorie. Industriveien har godt med parkeringsplasser og det er enkelt å ta seg til lokalene med buss både fra Oslo og Lillestrøm.

Åpningen:

Vi åpner dørene kl 11 (inngang er bak bygget).
Det blir et lite foredrag om foreningen, litt om lokalene og hva du kan finne både i våre lokaler og på våre nettsider.
Det blir tid til både det faglige og litt sosialt med kaffe og kaker.

Kollektivtransport:

Fra Oslo bussterminal kan man ta følgende ruter:
Rute 110: Lillestrøm, holdeplass: Njåls vei (3 minutt å gå).
Rute 100: Kjeller, holdeplass: Visperud (6 minutt å gå).
Fra Lillestrøm bussterminal kan man ta:
Rute 100: Oslo Bussterminal, holdeplass: Visperud (6 minutt å gå).
For øvrig kollektivtilbud se www.ruter.no

Det bør også nevnes at soneområde 1 for Oslo går helt til holdeplassen på Visperud og at neste som er nærmeste ligger akkurat innen sone 2ø.

Legg igjen et svar