Publikasjoner på nettsiden


Nyeste publikasjon på våre nettsider er Christian Dag Spangens samlinger. Rune Nedrud og Lars Ove Wangensteen har fotografert to av totalt ti esker fra hans privatarkiv og resten kommer etterhvert. Han utarbeidet bla. et Hedemarks diplomatarium som ligger fritt ute for alle besøkende. Av det vi foreløpig har lagt ut av samlingen til våre medlemmer er følgende:

 • 1.1: Slekter fra Løten
 • 1.2: Slekter fra Stange
 • 1.3: Slekter fra Vang og Furnes
 • 1.4: Bondeslekter fra Stange
 • 1.5: Slektene: Darre, Schjelderup, Undseth, Skancke
 • 1.6: Slekter fra Ringsaker og Nes
 • 1.7: Adelige slekter
 • 2.8: Slekter fra Ringsaker
 • 2.9: Stamtavler: Hedmarksslekter
 • 2.10: Stamtavler: Slekter
 • 2.11: Slektstavler

Foreningen fotograferer og legger ut stadig nye kilder og det kommer mer, mye er gjort tilgjengelig for medlemmer og annet er tilgjengelig for alle våre besøkende.
Det blir stadig viktigere å tilby medlemmer noe ekstra og da spesielt digitalt. I vår nettbutikk er det en god del produkter der medlemmer får rabatt og på nettsiden ønsker vi da også å kunne tilby noe for medlemmer.

Slektshistoriske samlinger 

Her legger vi ut fotograferte slektshistoriske samlinger fra flere kjente slektsforskere, som har vært sentrale i Norge og våre nærmeste naboland. Her finner du også de overførte nettsidene til Tore H. Vigerust og her vil det også etterhvert bli lagt inn donerte databaser o.a. slektshistoriske samlinger. Noe er lagt ut åpent for alle besøkende, men det vi selv har fotografert eller fått gjennom avtaler, er lagt ut kun for medlemmer.

Tematiske samlinger

Her legger vi ut mer rene kilder, enten kronologisk, geografisk eller emner. Her finner du eldre kilder om middelalder og adelen i Norge før 1600 , kilder til Innvandringshistorien før år 1814 og emner som prostituerte i Christiania 1843-1880 og DNA til bruk i slektsforskning. De fleste av disse er lagt ut for alle besøkende, men vi har også bla. lagt ut polititidende som er tilgjengelig kun for medlemmer og fangeprotokoller der noe også er tilgjengelig for besøkende.

Våre Tidsskrifter

Vi har også lagt ut vårt medlemsblad Genealogen 1987-1999 fritt tilgjengelig for alle besøkende. For medlemmer er også nyere utgaver frem til år 2012 gjort tilgjengelig. En viktig ressurs for å finne frem i både Genealogen og Norsk Slektshistorisk Tidsskrift er register. Genealogen sitt register er søkbart frem til 2009, men det kommer etterhvert en oppdatering av registeret, innholdslisten finnes frem til 2015, men det kommer nok snart en oppdatering der også. I tillegg har vi et søkbart register for NST bind 1-36 og bind 37-41, som vi også jobber med å få oppdatert. Oppdatert innholdsliste sortert på hefter finnes nå frem til bind 45. I denne vil du også finne lenker til hvor i nettbutikken heftene kan kjøpes digitalt.
Obs! De fleste av de tidligere webbøkene er publisert i Flash-format, som ikke lenger fungerer hos alle (de fleste nettlesere støtter fortsatt hvis du laster ned Adobe flasplayer). Alle disse vil etterhvert lagt ut på nytt i HTML5-format, men da disse må lages helt på nytt og det er ganske mange, vil det ta tid.
 

Legg igjen et svar