God påske!

Da er det ferietid for mange, noen har fortsatt noen arbeidsdager, mens andre har dratt på hytta. Påske er en tid for familiehygge og kanskje litt påskekrim og påskenøtter, men kan også være en tid for å mimre tilbake. Da passer det vel også perfekt å fortelle om sin oppvekst og spørre de eldre rundt oss om slekta?

I USA har det nylig vært en undersøkelse om hvor mange besteforeldre man kjenner navnet til, mange vokser jo opp med kun å si «bestemor og bestefar», «farmor og farfar», «mor og far» e.l. men hva de egentlig het er kanskje ikke det alle husker? Selv var jeg som barn litt for nysgjerrig til å ikke spørre hva de het og hva deres besteforeldre het. Men så er det ikke alle som har noen å spørre, som rett og slett ikke vet noe.

I undersøkelsen fra USA viser det seg at flertallet av de spurte ikke vet hva besteforeldrene het, for meg er jo det litt overraskende, men kanskje er det også slik her? Jeg ville tro at de fleste kjenner navnet på sine besteforeldre, men at man ikke kjenner til alle sine oldeforeldre. Uten å slå det opp, kjenner du navnet på alle dine besteforeldre, oldeforeldre eller kanskje tippoldeforeldre?

Husk også å følge med på aktivitetskalenderen vår.

 

 

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML koder og -attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>